Viherilmiöt

Viherrakentaminen on olennainen osa nykyaikaista ekologista rakentamista. Tutustu uusimpiin ilmiöihin ja poimi parhaat vinkit omaan työhösi.

 • Tutustu uuteen Vehreä-lehteen

  Vuoden 2020 Vehreä on ilmestynyt. Lehti on täynnä ajankohtaisia asioita: lue ekosysteemipalveluille tärkeiden kaupunkipuiden hyvinvoinnista, Viherympäristöliiton pääsihteerin Seppo Närhen terveiset, kompostista kierrätyslannoitteena sekä kasvillisuuden ja kasvualustan merkityksestä hulevesien hallintaan. Toisessa osiossa on tuhti paketti tuotetietoutta. Lataa lehti ja saa uusia ideoita!

  Lue Vehreä

  Tutustu Viherrakentamisen tuotekatalogiin

   

 • Hulevesien hallinta

  Hulevesien hallinta on erittäin ajankohtainen aihe, sillä ilmastonmuutos tuo mukanaan ääri-ilmiöitä ja sademäärät kasvavat.

  Kekkilällä on useita erilaisia kasvualustaratkaisuja, joilla voidaan ratkaista ja ennaltaehkäistä haasteita hulevesien käsittelyssä.

  Hyviä vinkkejä käytännön toteutuksista saa vaikkapa Destian kohteessa Lahden Ranta-Kartanosta, jossa testataan uusi menetelmiä hulevesien hallintaan.

 • Kestävä ympäristörakentaminen - kasvualustat

  Kestävä ympäristörakentaminen eli KESY on parhaimmillaan resurssiviisasta luonnonvarojen käyttöä, mikä säästää myös rahaa. Kekkilä pystyy tarjoamaan kierrätysmateriaaleista valmistettuja kasvualustoja sekä asiantuntemusta ja konsultaatiota erilaisiin kohteisiin. Laajan multa-asemaverkoston avulla pystytään kuljetusmatkat pitämään mahdollisimman lyhyinä.

 • Viherkatot

  Esteettiset ja kaupunkimaisemaa vehreyttävät viherkatot ovat vielä melko harvinainen näky Suomessa, mutta maailmalla kovaa vauhtia yleistyvä ilmiö. Usein maanpeitekasveista rakennetut katot ovat hedelmällisiä kasvualustoja, jotka sitovat sadevettä, pidentävät kattopinnan ikää ja parantavat ilmanlaatua. Lisäksi Viherkatot ovat energiatehokkaita – talvella kasvipeite eristää lämpöä ja kesähelteillä pitää rakennukset viileämpinä.