Kasvualustat

Rakennekasvualusta

Kekkilä Rakennekasvualusta on vettä läpäisevä kasvualustapohja. Se on tarkoitettu käytettäväksi varsinaisen kasvualustakerroksen alla.  Tuote soveltuu hyvin myös kuntan kasvualustaksi.

 

  • Orgaaninen aines

    < 2 paino-%

  • Tilavuuspaino

    1400 – 1500 kg/m³

Rakennekasvualusta on erikoiskasvualusta varsinaisen kasvualustakerroksen alle, esimeriksi puilla noin 60–80 cm maanpinnan tasoa syvempään kerrokseen. Sitä suositellaan täyttökohteisiin ja paikkoihin, joissa sopiva pohjamaakerros puuttuu.

Rakennekasvualusta on kivennäismaaseos, jonka  rakeisuuskäyrä on yhteneväinen kasvualustan kanssa, mutta siitä puuttuu orgaaninen aines. Näin orgaanisen aineksen maatumisessa kehittyvää hiilidioksidia ei synny syvempiin kerroksiin. Veden liikkuminen kasvualustassa edellyttää, että kapillaariyhteys säilyy koko kasvualustassa, eikä sitä katkaista savi- tai louhekerroksella. Kuivalla säällä pohjamaassa oleva kosteus nousee ylöspäin juuristovyöhykkeelle ja sateella liika vesi poistuu kasvualustan läpi pohjamaahan.

Tarkista tuotteen saatavuus asiakaspalvelusta 020 331 404. Tilauksesta kantavan kasvualustan kiviaines ja multaosio voidaan toimittaa erikseen.

Which country site would you like to visit?