Turvetuotteet

Öljynimeytysturve

 • Öljyvahinkojen torjuntaan autotalleissa, pihoilla ja mökkirannassa
 • Imee öljyn tehokkaasti erilaisilta pinnoilta
 • Vettähylkivä turve imee öljyn myös veden pinnalta

Öljynimeytysturve on erikoismenetelmällä lämpökäsitelty öljynimeytysturve, joka imee öljyn tehokkaasti. Soveltuu sekä maalla että vesialueilla tapahtuneiden öljyvahinkojen torjuntaan. Muita käyttökohteita ovat esim. huoltoasemat, korjaamot, autotallit, työkoneet, veneet sekä muut kohteet, joissa käsitellään öljyä.

Vettä hylkivä (hydrofobinen) öljynimeytysturve on puhdas luonnontuote, eikä siihen ole lisätty kemikaaleja tai muita lisäaineita. Yhden pakkauksen imuteho on noin 26 litraa öljyä.

 • Pakkauskoko

  50 L

 • Myyntierä

  1 lava (lavalla 12 tai 54 kpl)

Ominaisuudet

Öljyvahinkoja voi tapahtua lähes missä tahansa. Tutkimusten mukaan pienikin määrä öljyä joutuessaan luontoon voi aiheuttaa vakavaa ympäristöhaittaa. Pienikin öljymäärä on siten syytä imeyttää mahdollisimman tarkasti. Tähän tarkoitukseen sopii Öljynimeytysturve.

Öljynimeytysturve on puhdas luonnontuote, eikä sisällä mitään luontoa saastuttavia aineita. Erikoislämpökäsittelyn ansiosta turve hylkii erittäin hyvin vettä silti menettämättä öljynimukykyään. Öljynimeytysturve on kevyttä, vaivatonta kuljettaa ja helppo varastoida. Kaikissa pakkauksissa tulee mukana myös selkeät käyttöohjeet. Öljynimeytysturvetta voi käyttää sisävesi- ja maa-alueilla. Öljyntorjunnassa nopea toiminta on tarpeen jotta öljy ei pääse leviämään.

Öljynimeytysturve imee öljyn itseensä nopeasti. Turvetta levitetään riittävästi, niin pitkään kuin sen väri tummuu osuessaan öljyyn. Maalla huokosilla pinnoilla kuten asfaltilla tai betonilla turve hierretään katuharjalla öljyyn ja kerätään pois. Yleensä maa-alueilla käsittely on syytä tehdä uudemman kerran jotta kaikki öljy saadaan kerättyä pois.

Öljyinen turve kierrätetään ongelmajätteenä. Veden pinnassa olevaan öljyyn turve levitetään käsin tai koneellisesti. Turpeen annetaan imeytyä n. puoli tuntia ja sen jälkeen kerätään pois esim. haavilla tai lävitetyllä lapiolla. Käsittely voidaan uusia jos pinnalla näkyy vielä ohutkin öljykalvo. Kaikilla pinnoilla käytettäessä, turvetta on syytä käyttää runsaasti, sillä öljyn tarkka määrä harvoin on tiedossa.

Pidä Öljynimeytysturve aina öljyvahingon varalle mökkirannan läheisyydessä, autotallissa, laitoskeittiössä jne. Tuotetta voi käyttää öljyn lisäksi myös muiden rasvaliukoisten nesteiden imeyttämiseen niiden omat käyttöturvallisuusohjeet huomioiden.

Kekkilä testasi Öljynimeytysturvetta yhteistyössä Kuopion Pelastusopiston kanssa. Testeissä ilmeni mm. seuraavaa: ” Tuote soveltuu erittäin hyvin öljyn imeyttämiseen sekä vedestä että myös huokoisilta pinnoilta.”

Käyttöohjeet

Erikoismenetelmällä lämpökäsitelty turve imee öljyn tehokkaasti eri pinnoilta.
Yhden pakkauksen imuteho on noin 20 – 26 litraa öljyä, öljylaadusta ja pinnasta riippuen. Turvetta levitetään ja hierretään vahinkokohtaan kunnes väri ei enää tummene öljystä.
Huomioi haihtuvan öljyn syttymisvaara ja suojainten käytön tarve. Toimita käytetty turve jätteenkäsittelypisteeseen.

Öljyvahingon sattuessa toimi näin

 1. Estä vahingon leviäminen patoamalla vuoto Öljynimeytysturpeella.
 2. Levitä turvetta kunnes sen väri ei enää tummene öljystä. Turvetta tulee levittää noin kolme kertaa öljyä enemmän. Käytä turvetta reilusti sillä öljyn määrää on vaikea arvioida, ellei se ole tiedossa.
 3. Veden pinnalta imeytysaika on noin puoli tuntia. Öljyinen, veden pinnalla kelluva turve kerätään pois pienisilmäisellä haavilla tai lävitetyllä lapiolla.
 4. Huokoiselta pinnalta (asfaltti tai betoni) imeytettäessä hierrä turvetta katuharjaa käyttäen öljyyn. Kerää turve pois harjaamalla kasoihin. Toista tarvittaessa niin kauan ettei turpeen väri enää muutu.
 5. Keräämisen jälkeen säkitä jäte ja sulje säkit (muovisäkki). Voit käyttää Öljynimeytysturpeen omaa pakkausta jätteen keräämiseen.
 6. Toimita torjuntajäte asianmukaiseen jätteenkäsittelypisteeseen. Jätteen tyyppi on kiinteä öljyinen jäte.

Suosittelemme kertakäyttöhaalarin, kumi- tai lateksikäsineiden, kumisaappaiden ja suojalasien käyttöä öljyntorjuntatehtävissä. Huomioi haihtuvan öljyn syttymisvaara ja hengityssuojaimen käytön tarve.

Öljynimeytysturvetta voi käyttää säällä kuin säällä. Huomioi kuitenkin lämpötilan vaikutus öljyn juoksevuuteen. Tuotetta voi käyttää öljyn lisäksi myös muiden rasvaliukoisten nesteiden imeyttämiseen, niiden käyttöturvallisuusohjeet huomioiden.

Pyri käyttämään turve kohtuullisen ajan kuluessa säkin avaamisesta. Vaikka turve ei ime kosteutta varastoitaessa, auringonvalo voi heikentää pakkauksen kestävyyttä ja vaikuttaa tuotteen käyttöikään

Which country site would you like to visit?