Katteet

Nurmikon hoitomulta

Nurmikon hoitomulta PLUS on hiekkapitoinen, ravinteikas ja kalkittu hoitomulta nurmikoiden parantamiseen. Hienojakoinen hoitomulta on tarkoitettu käytettäväksi nurmikoiden pintaan esimerkiksi ilmaamisen yhteydessä.

 • pH

  6,5-7-8

 • Johtokyky

  50 – 75 – 100 mS/m

 • Orgaaninen aines

  6 ­– 8 – 10 paino-%

 • Tilavuuspaino

  700–1000– kg/m³

Nurmikon hoitomulta parantaa nurmikon kasvuolosuhteita. Se lannoittaa ja parantaa maaperän rakennetta ja pinnasta tulee tasaisempi ja mahdollinen paikkauskylvö onnistuu paremmin. Nurmikon ilmaaminen ja hoitomullan lisäys pintaan edistää juurten ja versojen kasvua. Sen ansiosta nurmikosta tulee kestävämpi ja terveempi. Vanha ja tiivistynyt nurmikko saa uuden ilmeen ja elpyy vaikeammankin talven jälkeen. Hoitomullan sisältämä komposti edistää pieneliötoimintaa nurmikon pintarakenteessa.

Tarkista tuotteen saatavuus asiakaspalvelusta 020 331 404.

Käyttöohjeet

Nurmikon hoitomulta antaa parhaan vaikutuksen kun se haravoidaan nurmikon pohjaan. Leikkaa siksi nurmikko ensin ja haravoi nurmikkosilppu ja kuiva ruoho pois. Levitä Nurmikon hoitomultaa noin 2 cm ja haravoi se nurmikkoon esimerkiksi lehtiharavalla jotta se vajoaa ruohonkorsien väliin ja nurmikon pohjaan. Sen jälkeen on sopiva tehdä mahdollisia korjauskylvöjä. Paras tulos saadaan jos nurmikko ilmataan ennen hoitomullan levitystä. Mikäli nurmikon epätasaisuudet ovat suuria, on paikkaus hyvä tehdä useampaan otteeseen ja antaa nurmikon kasvaa kertojen välillä.

Nurmikon hoitomulta on käytettävä mahdollisimman pian toimituksen jälkeen, sillä multaan saattaa levitä tuulen mukana rikkakasvien siemeniä.

Tuote punnitaan lastausvaiheessa ja toimitetaan irtotavarana siinä tiiviydessä, kuin se lastattaessa on.

Which country site would you like to visit?