Katteet

Männynkuorikate

Männynkuorikate soveltuu katteeksi massaistutuksiin, maisemointiin tai esimerkiksi taajamametsien kulkuväylille. Se sopii myös erinomaisesti komposteihin seosaineeksi kuoren tasajakoisuuden ansiosta.

  • Palakoko

    20-100 mm

  • Tilavuuspaino

    n. 300 kg/m³

Kuorikatteen käyttö estää rikkakasvien taimettumista ja kasvua. Katteet soveltuvat maisemointiin ja puistokohteisiin pensaiden alustaksi tai erilliseksi koristepinnaksi. Kuorikate tasaa maan kosteusvaihtelua, vilkastuttaa maan pieneliötoimintaa ja mahdollistaa kasvien juurtumisen koko kasvualustakerrokseen. Kate pitää myös kasvien lehdet ja sadon puhtaana sateisina kausina. Palakoko 20-100mm. Täyttää Viherympäristöliiton kateluokituksen ”Puistokate” – vaatimukset.

Tarkista tuotteen saatavuus asiakaspalvelusta 020 331 404.

Palakoko ja ominaisuudet vaihtelevat hieman eri asemien välillä ja vuodenajasta riippuen. Tuotetta on saatavilla myös 1000 l suursäkissä.

Kuorikatteen laatuluokituksen mukainen luokka on “Puistokate”, ja se täyttää Viherympäristöliiton vaatimukset.

Käyttöohjeet

Kuorikate levitetään maan pinnalle 5–7 cm paksuiseksi kerrokseksi. Katetta laitetaan tätä ohuemmin taimien tyvialueelle; näin se ei estä uusien versojen kasvua tai kerää kosteutta. Suosittelemme käyttämään katteen alla rikkakasvien juurista puhdasta kasvualustaa.

Tuotetta voi käyttää myös kompostoinnissa. Kuori sekoitetaan muun kompostoitavan aineksen joukkoon lisäämään seoksen ilmavuutta ja parantamaan kompostin pieneliötoimintaa.

Which country site would you like to visit?