Istutusmulta

Kekkilä Istutusmulta soveltuu pensas-, puu- ja perennaistutuksiin sekä myös nurmikoiden kasvualustaksi kohteisiin, joissa nurmikon ei tarvitse kestää raskaiden hoitokoneiden painoa. Istutusmulta on levitysvalmis, lannoitettu, kalkittu ja seulottu yleiskasvualusta.

 • pH

  5,5-6-7,5

 • Johtokyky

  15–50 mS/m

 • Orgaaninen aines

  10–12–14 paino-%

 • Tilavuuspaino

  700–1000– kg/m³

 • Seoksen orgaaninen aines pidättää hyvin vettä ja ravinteita. Kivennäisaines tuo rakenteeseen kestävyyttä ja läpäisevyyttä. Istutusmultaa on saatavana LAN- ja PLUS -lannoitettuina.

  Määrää laskiessa ota huomioon että tuote tiivistyy perustusvaiheessa noin 20%.

  Käytettävät raaka-aineet ovat multa-asemakohtaisia, joten mullan väri ja tilavuuspaino voivat vaihdella paikallisista raaka-aineista riippuen.

 • Kasvualusta tulee käyttää mahdollisimman pian toimituksen jälkeen, sillä ravinteiden määrät muuttuvat varastoinnin aikana. Varastoidessa lyhyitäkin aikoja tulee kasvualusta peittää kastumisen ja rikkaruohottumisen estämiseksi.

  Istutusalueen pinta on hyvä jättää hieman korkeammalle kuin ympäröivä maa, koska uusi kasvualusta painuu hieman ensimmäisen vuoden aikana. Lähes kaikki kasvit on hyvä istuttaa entiseen istutussyvyyteensä. Muista kastella istutukset hyvin, jotta kasvit saavat tarpeeksi kosteutta ja juuret saavat hyvän kosketuksen kasvualustaan.

  PREMIUM- ja PLUS-tuotteissa lannoitteet ovat hidasliukoisia ja riittävät ensimmäiselle kasvukaudelle. LAN-tuotteet on lannoitettu nopealiukoisella lannoitteella ja siksi niiden hoitolannoitus on hyvä aloittaa jo ensimmäisellä kasvukaudella.

Which country site would you like to visit?