Kasvualustat

Havupuumulta

Kekkilä Havupuumulta on miedosti lannoitettu, kalkitsematon, rakenteeltaan kestävä ja vettä läpäisevä kivennäisainespitoinen kasvualusta.

 • pH

  4-5-6

 • Johtokyky

  5–20 mS/m

 • Orgaaninen aines

  4–5–6 paino-%

 • Tilavuuspaino

  800–1100– kg/m³

Havupuumulta soveltuu kasvualustaksi hapanta maata suosiville kasveille, kuten havuille ja varvuille. Alppiruusuja ja pensasmustikoita varten suosittelemme keventämään tuotteen rakennetta lisäämällä siihen Kekkilä Luonnonturvetta tai muuta kalkitsematonta karkeaa orgaanista ainesta.

Tarkista tuotteen saatavuus asiakaspalvelusta 020 331 404. Huomaathan, että irtomulta poikkeaa pakatuista tuotteistamme.

Määrää laskiessa ota huomioon että tuote tiivistyy perustusvaiheessa noin 20 %.

Käyttöohjeet

Kasvualusta tulee käyttää mahdollisimman pian toimituksen jälkeen, sillä ravinteiden määrät muuttuvat varastoinnin aikana. Varastoidessa lyhyitäkin aikoja tulee kasvualusta peittää kastumisen ja rikkaruohottumisen estämiseksi.

Istutusalueen pinta on hyvä jättää hieman korkeammalle kuin ympäröivä maa, koska uusi kasvualusta painuu hieman ensimmäisen vuoden aikana. Pinnan tasaisuus helpottaa hyvän lopputuloksen saavuttamista. Lähes kaikki kasvit on hyvä istuttaa entiseen istutussyvyyteensä. Muista kastella istutukset hyvin, jotta kasvit saavat tarpeeksi kosteutta ja juuret saavat hyvän kosketuksen kasvualustaan.

Multa on peruslannoitettu ja ravinteet riittävät yleensä ensimmäiselle kasvukaudelle. Kaikki kasvit tarvitsevat hoitolannoitusta. Hoitolannoituksen ajankohta, määrä ja lannoitevalinta riippuu kasvilajista, kasvien suuruudesta ja sääolosuhteista.

Which country site would you like to visit?