Kasvualustan käsittely ja varastointi

Kasvi kukoistaa, kun sen kasvualusta on valittu oikein. Korkealaatuisen mullan valmistus on taitolaji, jonka vuoksi Kekkilän valmistusprosessi on tarkasti organisoitu ja valvottu. Lopputulokseen vaikuttaa myös se, miten multaa käsitellään ja varastoidaan sen jälkeen, kun se lähtee multa-asemalta.

Kasvualustan valinta

Puhtaat raaka-aineet ovat kaiken perusta. Pienikin juuren pätkä voi olla haitallinen, koska siitä kasvava monivuotinen rikkakasvi saattaa uudessa ravinteikkaassa kasvualustassa levitä voimakkaasti ja olla ongelmallinen torjuttava. Oikeanlaiseen kasvualustaan investoiminen kannattaa, sillä se maksaa itsensä takaisin kasvien hyvinvoinnin myötä. Sen vuoksi kannattaa myös kiinnittää huomiota kasvualustan vastaanottamiseen ja varastointiin.

Multakuorman vastaanottaminen

Näillä vinkeillä varmistat parhaan mahdollisen lopputuloksen:

  • Kuorma kannattaa kipata puhtaalle alustalle, esimerkiksi pressun päälle. Näin ympäristöstä ei kasva rikkaruohoja multakasaan.

  • Tuote on käytettävä mahdollisimman pian toimituksen jälkeen, sillä multaan saattaa levitä tuulen mukana rikkakasvien siemeniä.

  • Poista mahdolliset siemenestä leviävät rikkakasvit heti niiden ilmaannuttua esimerkiksi haraamalla. Suosittelemme käyttämään kasvualustan pinnalla katetta, jotta rikkakasvien siemenet eivät pääsisi itämään.

  • Kuorma varastoidaan tarvittaessa kuivassa ja varjoisassa paikassa pressun päälle kasattuna ja peiteltynä. Huomioi kuitenkin, että varastoinnin aikana ravinnearvot muuttuvat.